Κερδίστε το πρώτο βιβλίο της επταλογίας “To τραγούδι του Πάγου και της Φωτιάς”


SaveAndWin.GR - Κερδίστε το πρώτο βιβλίο της επταλογίας “To τραγούδι του Πάγου και της Φωτιάς”

Η σελίδα Cap Cap διοργανώνει διαγωνισμό και χαρίζει το πρώτο βιβλίο της επταλογίας “To τραγούδι του Πάγου και της Φωτιάς”.

Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου (A Song of Ice and Fire) είναι μια σειρά από μυθιστορήματα επικής φαντασίας του Αμερικανού λογοτέχνη Τζωρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν (George R.R. Martin). Σύμφωνα με τον ίδιο, η σειρά θα ολοκληρωθεί σε επτά μέρη, από τα οποία μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί τα πέντε. Ο Μάρτιν ξεκίνησε να γράφει την σειρά το 1991 προς απάντηση στον περιορισμό της τηλεοπτικής παραγωγής και εξέδωσε το πρώτο βιβλίο, Παιχνίδι του Στέμματος, το 1996. Ο Μάρτιν σταδιακά επέκτεινε τα αρχικά προγραμματισμένα για τριλογία σε τέσσερα, έξι και τελικά σε επτά βιβλία. Το πέμπτο βιβλίο, Ο Χορός των Δράκων, εκδόθηκε το 2011.

Η ιστορία του Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου λαμβάνει χώρα στις φανταστικές ηπείρους Γουέστερος και Έσσος, με ιστορία χιλιάδων χρόνων. Η σειρά αφηγείται στο τρίτο πρόσωπο από 31 απόψεις χαρακτήρων. Οι τρεις κύριες ιστορίες είναι: Η καταγραφή ενός δυναστικού εμφύλιου πολέμου για τον έλεγχο του Γουέστερος μεταξύ πολλών ανταγωνιστικών οικογενειών, η αυξανόμενη απειλή των υποτίθεται-πως-έχουν-εκλείψει ψυχρών υπερφυσικών πλασμάτων Άλλων, που κατοικούν πέρα από ένα τεράστιο τείχος από πάγο στα βόρεια σύνορα του Γουέστερος και η φιλοδοξία της Νταινέρυς Ταργκάρυεν, εξόριστης κόρης ενός βασιλέα δολοφονημένου 15 χρόνια πριν σε έναν εμφύλιο πόλεμο, να επιστρέψει στο Γουέστερος και να διεκδικήσει τον νόμιμο θρόνο της.

Η σειρά φαντασίας έχει επαινεθεί για τον ρεαλισμό της. Διαπραγματεύεται την μαγεία για χάρη των μαχών και των πολιτικών ιντριγκών. Έχοντας εμπνευστεί από ιστορικά γεγονότα, ο Μάρτιν σκόπιμα αψηφά τους συμβιβασμούς τις φανταστικής λογοτεχνίας και συχνά εμφανίζει βία, σεξουαλικότητα και ηθικές κρίσεις. Οι κεντρικοί χαρακτήρες σκοτώνονται υποδεικνύοντας ότι οι υποτιθέμενοι ήρωες ίσως να μην βγουν αλώβητοι και οι αναγνώστες αφήνονται να αποφασίσουν ποιοι χαρακτήρες είναι καλοί ή κακοί. Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου έχει λάβει κριτικές για τον τρόπο απεικόνισης των γυναικών, της θρησκείας και του φαγητού.

  • Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως και την 23:00 της ημέρας λήξης

Σας ενδιαφέρει; επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας!

Καλή επιτυχία σε όλους!

Δώσε τη δικιά σου απάντηση

Please enter your comment!
Please enter your name here