Κερδίστε αντίτυπα από το βιβλίο «ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, η σταυρική πορεία του Αγίου νεομάρτυρα π. Παύλου Ανσίμωφ (1891-1937)”


ehthrosΟι εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, προσφέρουν στους αναγνώστες τους 3 αντίτυπα από το βιβλίο «ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, η σταυρική πορεία του Αγίου νεομάρτυρα π. Παύλου Ανσίμωφ (1891-1937)”, του Γεωργίου Π. Ανσίμωφ.

Ο συγγραφέας του βιβλίου Γεώργιος Ανσίμωφ (1921-2015), άνθρωπος ταλαντούχος και πολύ αγαπητός στο ρωσικό λαό, ήταν καθηγητής, σκηνοθέτης στο Μπολσόϊ, καλλιτέχνης του λαού και διευθυντής της Σχολής Μουσικού Θεάτρου της ρωσικής Θεατρικής Ακαδημίας. Στα πενήντα χρόνια της δημιουργικής του ζωής, ο Γ. Ανσίμωφ είχε ανεβάσει περίπου 100 παραστάσεις στο Μπολσόϊ και σε πολλά θέατρα της Ευρώπης και της Ασίας. Θεωρείται από τους σημαντικότερους σύγχρονους σκηνοθέτες της Ρωσίας.

Το βιβλίο του Γεωργίου Ανσίμωφ δεν έχει σχέση με το επάγγελμά του και τον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά με την τραγωδία της οικογένειάς του και το μαρτυρικό τέλος του ιερέα πατέρα του, π. Παύλου Ανσίμωφ.

Στις σελίδες του περιγράφει ολοζώντανα την καθημερινή ζωή στην προπολεμική Ρωσία, τις τρομακτικές εμπειρίες των συλλήψεων και των διωγμών καθώς και τη φρίκη των Σταλινικών διώξεων!
Είναι μια ζωντανή μαρτυρία από την Αγία γη της Ρωσίας και έχει να προσφέρει πολλά στον σύγχρονο άνθρωπο που κυνδυνεύει να αποκοπεί από τις ρίζες του και να αλλοτριωθεί.
Ο π. Παύλος Ανσίμωφ στις 21 Νοεμβρίου 1937 εκτελέστηκε στο Μπούτοβο της Μόσχας μαζί με άλλους ιερείς συγκρατουμένους του.

Το 2005 αναγνωρίστηκε ως Άγιος και Νεομάρτυρας από την Ιερά Σύνοδο της Ρωσικής Εκκλησίας.
Το βιβλίο επιμελήθηκε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος.

Σας ενδιαφέρει; επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας!

Καλή επιτυχία σε όλους!

Δώσε τη δικιά σου απάντηση

Please enter your comment!
Please enter your name here