Διαγωνισμός με δώρο αντίτυπα του βιβλίου «Ενδοσχολική βία και σχολικός εκφοβισμός» αντίτυπα του βιβλίου «Ενδοσχολική βία και σχολικός εκφοβισμός»


SaveAndWin.GR - Διαγωνισμός με δώρο  αντίτυπα του βιβλίου «Ενδοσχολική βία και σχολικός εκφοβισμός» αντίτυπα του βιβλίου «Ενδοσχολική βία και σχολικός εκφοβισμός»

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» διοργανώνει διαγωνισμό και χαρίζει τρία (3) αντίτυπα του βιβλίου «Ενδοσχολική βία και σχολικός εκφοβισμός» της Ελένης Δ. Τρίγκα-Μερτίκα

Το βιβλίο αυτό είναι ένας οδηγός για έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση σε περιστατικά εκφοβισμού στο σχολείο.

Σ’ αυτό παρουσιάζονται:
– η έννοια της ενδοσχολικής βίας και σχολικού εκφοβισμού
– τα χαρακτηριστικά των παιδιών που εμπλέκονται στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού ως θύτες, θύματα, θύτες/θύματα και παρατηρητές
– οι παράγοντες που συντελούν στην εκδήλωση ενδοσχολικής βίας και σχολικού εκφοβισμού
– οι συνέπειες του φαινομένου και
– οι στρατηγικές αντιμετώπισης του φαινομένου αυτού.

 – αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος των εκπαιδευτικών και των γονέων και η αποτελεσματικότητα της αγαστής συνεργασίας τους. Ιδιαίτερα, τονίζεται η επικοινωνία των παιδιών με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους.
– στο τέλος, επισημαίνεται η αναγκαιότητα της πρόληψης της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού ήδη από το νηπιαγωγείο.

Σας ενδιαφέρει; επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας!

Καλή επιτυχία σε όλους!

Δώσε τη δικιά σου απάντηση

Please enter your comment!
Please enter your name here